London dag 24

2010-01-28 | 17:07:06 [Allmänt] [4 kommentarer]

Idag ska ingenting gå fel. Jag är på toppenhumör och kära lilla Daniella verkar också vara otroligt taggad. Den här mannen har hyrt Movida ikväll plus att han har hyrt in lite modeller och en av londons bästa dj;. Känns som det bara kan bli bra idag, men vi får väl se !



Gareth Thomas, någon duktig rugbyspelare(?)

London dag 23

2010-01-27 | 10:02:54 [Allmänt] [1 kommentarer]

Good morgon alla ! Idag är jag uppe tidigt ( klockan är faktiskt bara 08.49 här).  Daniella & jag ska bege oss ut på nya äventyr. Kanske ska hitta lite nya kläder tills imorgon? Tror det blir ett besök till Brick Lane. Dvs. om Daniella går med på det, hon vill ju helst till Abecrombie & Fitch och dreggla efter modellerna, but not today !
Seee yooooou !



London dag 22- Its a beautiful day !

2010-01-26 | 20:57:15 [Allmänt] [0 kommentarer]

Dagarna bara går i ett så har inte haft tid till att blogga. Idag har det varit super fint väder här, man märker verkligen att det börjar bli vår! I tordags var det Moooovida, blev lite rörigt i början, men sen var det bra ! Daniella sov hos mig så jag slapp åka igenom alla konstiga områden själv!

På fredagen slappa bara jag och Daniella, sen var jag barnvakt på kvällen vilket jag inte hade något alls emot.
I lördags träffades jag o Daniella tidigt eftersom vi hade bestämt oss för att åka rundor på lite sightseeingar . Vi började i Nottinghill där vi gick på den berömda Portobello Marknaden. Gud vad jag bara älskade Nottinghill, så himla fint och mysigt ! Längst gatan stod det folk och spela musik & sjöng, massa fina butiker och häftig marknad med allt man kan tänka sig.
Sen begav vi oss vidare till Camden Town. Verkligen stor kontrast mot Nottinghill, där var världens punkar kvarter där alla hade buffalos, piercingar över allt och svartklädda. Men där fanns också lite fina butiker så där hitta vi oss kvällens outfitar ! Halvdöda tog vi tillslut tuben till Convert Garden som är ett shoppingkvarter där all trafik är avstängd. Där tog vi bara en latte innan vi åkte hem.
Kvällens plan var att jag skulle åka hem till Emma och äta middag& dricka vin medan vi skulle hålla ett öga på "hennes" barn. Dock fick Emmas värdmamma dampet över att Emma inte ville sitta barnvakt till 1 på natten eftersom vi skulle festa. Så hon fick fly hem till mig. Såklart tror smarta Emma att hon inte behöver ta de bussar jag skrev till henne utan hoppar på en random buss som hon tror går hem till mig, vilket den naturligtvis inte gjorde. Så hon åkte rundor i alla möjliga kvarter i 3 (!) timmar istället för 20 min. Så tillslut gav vi upp och bestämde att det nog var smartast att ses i stan istället. I stan mötte vi även upp Lovisa, Sofie och Emelie. Vi fem lyckades gå till fel James street och komma 1,5 timme försent till klubben där vi skulle möta Tony (mine chef). Såklart var den populära klubben fullsmockad med människor så vi kom inte in. Min chef tyckte synd om mig så jag skulle ändå få betalt. Vi orkade inte leta upp en annan klubb så jag & Emma gick rundor lite i city och hade as skoj ändå, hon får alltid en på glatt humör haha.
Sofie & Lovisa

Söndagen var bara chill. Jag och Emma käka lunch i något getto i närheten sen stack jag hem och tog de lugnt. . Vid 8 mötte jag upp Daniella i stan så åt vi middag på en mysig restaurang sen tog vi en latte på Starbucks och pratade om våra jobb planer. En mysig helg fast att det inte blev riktigt som vi hade tänkt oss i lördags. Och sorry för världens längsta inlägg!

London dag 17 - HAPPY

2010-01-20 | 19:30:19 [Allmänt] [1 kommentarer]

Igår var en rätt dålig dag. Jag var mega förkyld, J sa att jag var den sämsta au pairen ever bara för att han var tvungen att slita sig från sitt x-box och göra sin läxa, jag tappa bort mitt svenska sim-kort (vilket innebar att alla kontakter var borta) och elementen i huset funkade ej så det var svin kallt!

Idag har det däremot varit en desto bättre dag! Dagen börja med att jag hittade mitt kära sim-kort (under sängen). Sedan träffa jag Daniella och hennes franska killkompis som var as roligt ! Kändes lite konstigt att Daniella och jag fick sitta och prata engelska med varandra, men det var verkligen super nyttigt och han var som sagt jätte trevlig och rolig. Sen var jag på jobbintervju.  Skulle träffa arbetsgivaren vid Top-shop butiken, så Daniella och hennes killkompis gick 2 m bakom mig som mina små spanare eftersom vi inte visste vad det var för typ av kille. Så mötte jag honom och han ville att vi skulle gå till ett café och diskutera jobbet. Självklart följer mina små härliga spanare efter och precis när jag har kommit ner för trappan på cafét kommer Daniella& hennes vän ner och sätter sig vid bordet bakom. Haha jag kunde knappt hålla mig för skratt. Men nu till det BÄSTA, jag fick jobbet !! WIIIHO .

Världens roligaste och lättaste jobb ! Jag ska få min egna gästlista på min favorit klubb Movida ! Sen gäller det för mig att skriva upp så mycket folk som möjligt på listan. Alla som jag skriver upp på listan får gratis inträde och slipper betala 20 pund, vilket innebär att det är en win-win situation! Väl inne på klubben gäller det bara för mig att festa & vara social med folk och lära känna fler människor som jag kan skriva upp. Jag har inget minimum antal heller, så det gör inget om jag inte lyckas få med några någon kväll. Och ännu bättre är att min vän Daniella jobbar på samma klubb! Ikväll ska tydligen han som sjunger "Im in Miami beach" ordna världens fest på Movida, men hoppar det och laddar inför min kväll imorgon. Nu ska jag bara hålla tummarna att det går bra för familjen. . Puzzzzzzz mina vänner !




                                              

London dag 16

2010-01-19 | 12:54:16 [Allmänt] [1 kommentarer]

Barnen får typ samma mat varje dag eftersom det är det enda som finns hemma, dvs. enkel snabbmat som,  makaroner o korv, färdiglagade pannkakor, färdiglagad pizza m.m Så igår tänkte jag vara duktig och göra något lite mer avancerat, så jag gjorde världens godaste tortellini med skinka o ärtor, men tror ni det var uppskattat? NEJ. De två äldsta barnen peta i sig maten och svalde ner det med juice, och den minsta åt ingenting. Jag- J, gillar du inte maten ?  Evighet innan jag fick svara . . .
J- Förlåt, men tyvärr inte. Kan jag ta en macka?

Okej, nu ska ni fan få era äckliga korvbitar resten av veckan !

 

 

London dag 15 - Emelie 20 år !

2010-01-18 | 10:54:15 [Allmänt] [0 kommentarer]

Idag fyller min älskade bästis Emelie 20 år! Grattis baby! Önskar att jag fick vara med på din dag, men vi får fira tillsammans i sommar istället!  Misss you <3






LOVE YOU OSLAGBARA UNDERBARA !

London - Helg nr 2

2010-01-18 | 10:32:22 [Allmänt] [1 kommentarer]

Dålig uppdatering av mig, I knoow !
I fredags mötte jag upp Emma, Lina och en som hette Jimmy vid Canada Wharf som ligger utanför city. Där satt vi på en grymt fin restaurang/bar med terass och jätte fin utsikt. Efter några cider där begav vi oss mot city till Movida!  

På Movida har de dress-code och Emmas kompis Jimmy var inte alls uppklädd, så det fick bli att de gick till en bar medan jag och Lina gick in på Movida. Där inne var det minst lika skoj som förra helgen! Denna gången kom vi in i vip rummet (superbra att vara svensk blondin här), vilket betydde free drinks whole night long! På Movida shaka vi tills vi insåg att klockan var 4 och att vi kanske borde möta upp Emma & Jimmy. När vi kom ut så hade vi typ 7 missade samtal var för puben stänger tydligen runt 2-3 här så de hade fått gå ute i en timme:( ooooups. Utanför klubben stod även min drömbil parkerad, 
 Audi R8, gaaad så snygg !





I lördags var det lunch med Daniella som gällde. Hon skulle hosta på klubben Café de Paris så ville hon jag skulle hjälpa henne. Så vi stack hem till mig och fixa oss, sen drog vi in dit. Den klubben var också väldigt fin, typ inredd i Moulin Rouge stil.  Där inne hade vi jätte slappa uppgifter, skulle typ vara sociala mot folk & festa med dem. Påvägen hem lyckades jag såklart ta fel buss så jag hamna i värsta niggaområdet. Tror ni jag var rädd eller?? jag tänkte hela tiden- okej nu är det min tur att bli mördad och våldtagen. . . som tur var låg där en taxicentral som fixa nån cab åt mig, jag kom hem iaf utan att bli mördad! 


Vid Piccadilly Circus



Cafe de Paris

London dag 9

2010-01-13 | 20:53:10 [Allmänt] [2 kommentarer]

Igår träffa jag som sagt Lovisa från Liiidiiingeöööö för en lunch. Det var trevligt, men hon var lite stressad för hennes familj var rätt hårda med tiderna så det blev en snabb lunch!  Idag har jag träffat min barndomskompis Maria som jag lekte med på somrarna då hon var nere från Sthlm. Hennes mormor bor brevid min mormor i ängeholm så det är så vi har lärt känna varandra. Dock har vi inte träffats på ca 5 år så det är lite lustigt att vi är här samtidigt.  Iallafall så var det mysigt, vi tog en fika på Starbucks sen visa hon mig lite olika ställen vid Piccadilly Circus. Vi gick bland annat in på Abercrombie & Fitch. Deras affärer är lika fina & häftiga oavsett New York eller London. Där inne pumpa det partymusik och det luktade tonvis med parfym. Och grymt snygg personal, räckte nästan att man kollade på dem ! Men det är väl lite av deras vision..  Annars flyter livet bara på, ska träffa en ny tjej imorgon också, så denna veckan blir verkligen skapa kontakter veckan, men det är alltid skoj.

Nu har jag precis lagat äckliga korv/fläsk/bacon grejjer till barnen, but they just looove it !


London Dag 8

2010-01-12 | 10:00:59 [Allmänt] [0 kommentarer]

Nu har jag precis fått iväg J till skolan. Idag ska jag möta upp en tjej som heter Lovisa vid oxford-st så ska vi ta oss en lunch tillsammans. Ska bli trevligt. Annars ska jag bara gå och fixa ett gymkort idag, dock är de så jävla dyra här, men har hittat ett som är hyfsat billigt . Har även lärt mig att det inte är speciellt smart att sätta på full gas på plattan och sen eld, där var mitt hår i riskzonen vill jag lova .


3 saker jag har lärt mig om England än så länge
1. Mjölken kommer utanför dörren varje morgon i glasflaskor
2. Barnen äter sin potatis efter(?) resten av maten.
3. När man är 8 år går man i skolan från 8.30-16.00 varje dag.



Min gata

Helgen

2010-01-11 | 20:22:02 [Allmänt] [0 kommentarer]

Fredagen började med att jag slappa halva dagen sedan en skön joggingtur i den fina parken. Vid 8 sprang jag till bussen mot city, halvvägs kommer jag på att jag har glömt kameran så springer tillbaka (för er skull), hämtar kameran rusar tillbaka till bussen. puuust. Tur att bussarna går var 5 minut härifrån. Klockan 20.30 mötte jag upp Emma vid Oxfordstreet.. Jätte härligt tjej! Vi gav oss ner mot Picadelly circus och hamna på en liten mysig pub. Där inne var det väääldens liv. Det var tydligen någon viktig fotbollsmatch på tv så engelskmännen skrek och hoppa. Lite svårt att prata men det var trevlig. Här inne dog även batteriet på min kamera, SUCK.

När vi hade druckit upp mötte vi tre svenska killar som tog med oss till ett jätte fint ställe, lite skillnad från den puben vi hade varit på innan. Där drack vi vin och hade det trevligt . Sen hängde vi med dem till Movida. Sjukt nice klubb och så himla roligt som vi hade ! Guuud, det var verkligen toppen!  Dagen efter gick jag lite inne i stan, halvdöd och inhandlade en ny klänning och en locktång. Sen kom jag hem vid 19.00 klockan, knappt innanför dörren bestämde Emma&jag oss för att se bio. Dock hitta vi ingen som gick lite senare, så vi besluta oss för att ta en kvällsfika. Så vid 20.00 tog jag återigen bussen in till stan för att möta upp emma på oxford-st. Vi gick till ett litet fik och prata igenom gårdagen. Mycket skratt och prat om en sjuk människa emma stötte på. Super härlig helg, tack Emma !

London dag 5

2010-01-08 | 15:53:50 [Allmänt] [1 kommentarer]

Hellooouu !
Just nu står jag och bakar muffins till barnen, tänkte vara lite extra snäll eftersom det är fredag och eftersom jag är på ett så fruktanstvärt bra humör ! (: Ikväll ska jag träffa en tjej som heter Emma så ska vi ut och äta sen blir det vidare till någon pub där vi kanske ska möta upp några andra. Lovar jag ska ta bilder ikväll ! Blir längre uppdatering imorgon.  

London dag 4

2010-01-07 | 17:21:31 [Allmänt] [1 kommentarer]

Sorry den dåliga uppdateringen ! Igår gick jag rundor lite här i Dulwich och kollade , faktiskt väldigt fint med mycket fina parker. Åkte även förbi ett ställe som hette "Bird in a bush ", så då tänkte jag direkt på Malin ;)  Det har även snöat här, och då blir det värsta kaoset. Skolorna, plus jobben ställs in för lite snö. Rätt överdrivet, men folk i england är tydligen inte vana vid det.

Trivs jätte bra med familjen, de är verkligen jätte snälla mot mig och det är jätte slappt. Sen är barnen  så himla väluppfostrade så jag knappt vet vad de säger !  Joey 8 år vid matbordet- May I be pleased? Jag bara" vad menar han nu, han har gjort något dumt" haha ? Jag- Yes !  Joey- Thank you Karolina. Så går han från bordet.

Idag har jag bara sprungit en runda i det fina vädret ! Ligger som sagt många parker i denna delen av staden. Finns en som bara är en gata bort som är ur fin med jätte bra löparspår, så där ser jag framemot att vara när det blir vår!
Imorgon ska jag ta en shoppingtur i London och ev på bio. Sen på lördag ska några ta med mig på en krogrunda. Ser framemot en rolig helg ! Ska försöka lägga upp lite bilder imorgon  :)

London dag 2

2010-01-05 | 17:15:14 [Allmänt] [0 kommentarer]

Igår var internet lite cpe så det blev ingen uppdatering. Barnen var lediga igår så jag fick "ta hand om dem" hela dagen, vilket var as slappt. Joey ville hellre gå till parken och leka med sina kompisar än att visa mig rundor (konstig . . ) haha, så jag tog på mig jogging kläder och gick en runda runt kvarteret. Såklart lyckades jag yra bort mig, så efter 1,5 timme var jag tillbaka, men nu hittar jag iaf lite grann;) Hur som helst så är det ett jätte slappt jobb, det enda jag gör är att se till så Joey går upp och borstar tänderna på morgonen sen på eftermiddagen laga maten som mamman har tagit fram och  ta undan efter dem, sen leker de för de mesta för sig själv.

Idag har jag varit i ett soligt London City och jag bara ÄLSKAR det  ! Guuud vad jag kommer trivas här. Här finns verkligen allt och lite till, förutom mina underbara vänner såklart. Var inne på Topshop och shoppa loss lite. Tusen gånger bättre en den sketna topshop som finns hemma. Här var den 4 jätte jätte stora våningar med mycket billigare priser än sverige. Tycker inte England är alls så dyrt som alla säger, eller har jag kanske bara haft tur att ätit och shoppat på rätt ställen? Köpte bl.a två nya Lancome mascaror, och hemma kostar de 300 st. Här kostade två stycken 270 kr. Jätte bra eftersom den lyckades komma bort på nyår.  Hur som helst så trivs jag jätte bra, och jag ser verkligen framemot att utforska resten av London. I veckan ska jag försöka träffa några som bor här så det ska bli skoj !

Pusss !



 

Framme

2010-01-03 | 23:05:08 [Allmänt] [0 kommentarer]

Hej mina älskade vänner !
Nu är jag framme, blev inte kidnappad som tur var ! Dock är jag helt slut i min kropp.! Jag som knappt orkar 20 kg i bänkpress fick släppa rundor på 30kg genom en stor flygplats. Och ja, jag lyckades ha 5 kg övervikt. Men hur enkelt är det att packa ner sitt liv på 20 kg ? 

Det känns konstigt att flytta in hos en helt ny familj, men de verkar sköna. Mamman är en kopia på Bridge Jones typ, randiga stumpbxor och prickig kjol. Pappan verkar soft, och framförallt smart. Killarna har jag inte pratat så mycket med ännu men de är söta.. .De fick säga två saker om sig själva vid matbordet och deras uppgifter i huset. Joey (8 åringen) sa - jag är snäll, eller jag tror det?  - Min uppgift är att gå ut med påsen till komposten en gång i veckan, men det brukar jag glömma. . Haha. Sen visa han mig sina lådor med alla sina saker,
- here I have different stuffs, different stuffs, games, games, cars  etc typ 1000 lådor. Huset är typsikt engelskhus, smalt med många våningar. Man känner sig lite instängd eller ihopträng, för är van vid svenska hus ju med mer space. Men man vänjer väl sig hoppas jag. Nu ska jag lägga mig i min säng och sova och vakna upp i en ny kultur. . Lite spooky ! Men det fixar jag nog.

Puss mina sötnosar !

RSS 2.0